Atrakcije

Aquatika

Slatkovodni Akvarij Karlovac predstavlja vrhunsku turističku atrakciju za sve ljubitelje biljnog i životinjskog svijeta, za sve koji žele uroniti u podvodni svijet riječne flore i faune i upoznati 100 zastupljenih vrsta slatkovodnih riba, preko 40 endema i 5000 ribljih jedinki u jedinstvenom edukativnom, osvježavajućem okruženju uz rijeku Koranu.

Dubovac

Na brežuljku ponad grada Karlovca smještena je jedna od najljepših i najočuvanijih utvrda feudalne gradnje - Stari grad Dubovac koji datira iz 13. stoljeća. S vrha ovog vidikovca pruža se najromantičniji pogled na Karlovac. Kao stariji brat, bdije nad gradom i već stoljećima prati njegove mjene.

Ivanjski krijes

Veliki Ivanjski krijesovi tradicionalno se pale 23.lipnja, na lijevoj i desnoj obali Kupe u centru grada. Plameni jezici i do 15 metara visine zrcale se u rijeci i zagrijavaju toplinom noć uoči Ivanja i početka ljeta. Ogledaju se četvrti Gaza i Banija čiji je plamen viši i dugotrajniji. Predivna višestoljetna tradicija grada popraćena raznim kulturno-umjetničkim i sportskim programom.

Dani piva

Svake godine u zadnjem petku kolovoza Karlovcem poteče i peta rijeka… rijeka piva… višednevna manifestacija piva, glazbe i gospodarstva…zabave i plesa...

Zvijezda

Šesterokraka zvijezda stara je jezgra grada Karlovca, građena od 16.st. kao idealni renesansni grad... utvrda za obranu od Turaka, nekada omeđena šančevima te snažnim bedemima i bastionima… danas su na njihovim mjestima parkovi, šetališta, drvoredi i cvjetnjaci. Odiše starom gradnjom i mirisom prošlosti. Posebno je živa na rođendan grada, 13. srpnja, kada je ispuni mnoštvo, veselje, smijeh i ples rođendanskog bala.

Muzej Domovinskog rata Karlovac– Turanj

U staroj austrijskoj vojarni, obnovljenoj zgradi koju su branitelji nazivali „Hotel California“, Gradski muzej Karlovac je uredio Muzej Domovinskog rata Karlovac – Turanj. Muzej je udaljen 4 kilometra od središta grada, smješten u gradskoj četvrti Turanj, u prošlosti poznatoj kao predstražom grada. Kao stalni postav Muzeja, postavljena je izložba Karlovac 1991. – 1995. koja je na suvremen i interaktivan način posvećena životu u gradu Karlovcu i na karlovačkoj bojišnici tijekom Domovinskog rata.

Rastoke

Na ulazu u Slunj smještene su Plitvice u malom kako ih narod zove.... tuda protječe rijeka Slunjčica preko mnoštva jezeraca, slapova i brzaka i ulijeva se u Koranu gdje se utkala u naselje mlinica, čaroban i nevjerojatan spoj čovjeka i prirode.

Plitvička jezera

Prvi hrvatski nacionalni park kojeg krasi 16 predivnih kaskadnih jezera duboke modrozelene boje. Mnogobrojni šuštavi slapovi zimi se pretvaraju u ledenu čipku, a prema legendi, stvorila ih je Crna kraljica na molbu stanovnika ovog kraja koje je pogodila velika suša. Tu je smještena jedna od najstarijih prašuma u Europi - Čorkova uvala…tu izvire bistra i hladna rijeka Korana, a svaki posjet stvara novu mističnost.