Kolačići

Što su kolačići (eng. cookies)?

Kolačići su mali dijelovi podataka, pohranjeni u tekstualne datoteke, koji se pohranjuju na vaše računalo ili drugi uređaj kada se web stranice učitavaju u preglednik.

Oni se široko koriste za ‘pamćenje’ vas i vaših preferencija, bilo za jedan posjet putem „kolačića sesije“ ili za više ponovljenih posjeta pomoću „trajnog kolačića“. Oni osiguravaju dosljedno i učinkovito iskustvo za posjetitelje te obavljaju bitne funkcije poput omogućavanja korisnicima da se registriraju i ostanu prijavljeni.

Kolačiće može postaviti web lokacija koju posjećujete, poznata kao ‘kolačići prve strane; ili treće strane, poput onih koje poslužuju sadržaj ili pružaju usluge oglašavanja ili analitike na web mjestu, poznate kao „kolačići treće strane“.

I web stranice i HTML e-adrese mogu sadržavati i druge tehnologije za praćenje poput “web beacons” ili “piksela”. To su obično male prozirne slike koje nam pružaju statistiku za slične svrhe kao i kolačići. Često se koriste zajedno s kolačićima, iako se na isti način ne pohranjuju na vašem računalu. Ako onemogućite kolačiće, web-svjetionici mogu se i dalje učitavati, ali njihova će funkcija biti ograničena.

Koje kolačiće koristimo

Ova web stranica kolačiće koristi na razne načine.

Kolačići ovise o određenim značajkama koje su omogućene u trgovini. Kolačići su aktivni kada korisnik stupi u interakciju s jednom od ovih značajki ili ako dopušta izvršavanje administrativnih funkcija s nadzorne ploče trgovine.

Pojedinosti su navedene u tablicama u nastavku, s popisom različitih kolačića koji su postavljeni za korisnike trgovina s instaliranim dodatkom WooCommerce.

NAZIV KOLAČIĆATRAJANJESVRHA
woocommerce_cart_hash sesijaPomaže trgovini da utvrdi kada se mijenja sadržaj / podaci košarice.
woocommerce_items_in_cart sesijaPomaže trgovini da utvrdi kada se mijenja sadržaj / podaci košarice.
wp_woocommerce_session_2 danaSadrži jedinstveni kod za svakog kupca kako bi znao gdje može pronaći podatke o košarici u bazi podataka za svakog kupca.
woocommerce_recently_viewedsesijaPokreće značajku “nedavno pregledani proizvodi”.
store_notice[notice id] sesijaOmogućuje kupcima da odbace obavijesti trgovine.
wordpress_test_cookiesesijaKoristi se za provjeru jesu li kolačići omogućeni za pružanje odgovarajućeg korisničkog iskustva